Prelucrare
domuniu public
Biserici și lăcașuri de cult
Prin termenul de artă religioasă înțelegem toate obiectele și artefactele, care sunt utilizate în interiorul și în afara lăcașurilor de cult religios. Expresiile comune ale artei religioase/ecleziastice sunt arhitectura templului, iconografia etc.
Marmura, datorită puterii sale imense, a fost folosită în arta religioasă încă din antichitate. Ori de câte ori omul dorea să-și exprime recunoștința față de Dumnezeul său, construia monumente, biserici, temple și alte lăcașuri speciale de cult, indiferent de religie. Marmura era cel mai potrivit material pentru acest scop. Caracteristicile sale unice, culoarea, textura, durabilitatea și alte proprietăți fizice și chimice îl fac unul dintre cele mai populare materiale din arhitectura religioasă până în prezent. Încă din antichitate (Egiptul antic, Grecia antică) și mai târziu, de la Bizanț până în zilele noastre, s-au dezvoltat ritmuri și construcții arhitecturale specifice. Acestea sunt exprimate prin coloane, statui, pietre funerare, ornamente elaborate, atât în interiorul cât și în exteriorul lăcașurilor de cult. În aceste zone, formațiunile de rocă calcaroasă (marmură, calcar, granit .) sunt principalul material constitutiv al construcțiilor lor artistice.
Piatra naturală adaugă valoare și semnificație lăcașurilor de cult, creând o atmosferă de pace și solemnitate care inspiră credința și contemplarea. Dincolo de aspectul estetic, materialele pe care le selectăm pentru construcția sau restaurarea acestor edificii sacre sunt alese pentru durabilitatea lor excepțională, capabile să reziste timpului și să păstreze istoria și tradițiile comunității. Colaborând strâns cu liderii spirituali și arhitecții, ne angajăm să îmbinăm tradiția cu inovația, oferind soluții personalizate care respectă atât necesitățile funcționale, cât și pe cele spirituale ale fiecărui proiect.
Biserici și lăcașuri de cult construite sau îmbogățite cu piatră naturală stau ca mărturie a frumuseții și spiritualității adânc înrădăcinate în comunitățile noastre. Aceste structuri sacre, realizate din materiale durabile și impozante precum granitul, marmura sau travertinul, nu doar că oferă un spațiu de refugiu și rugăciune, dar și contribuie la patrimoniul arhitectural și cultural al locului.